Yläkouluakatemia

Yläkouluakatemia on ensimmäisen asteen akatemiatoimintaa johon voivat osallistua 7.-9. luokkien oppilaat.

600px-ykakatemia.jpg

Ensimmäisen asteen akatemiassa opetellaan harjoittelemaan säännöllisesti ja tavoitteellisesti. Sekä huolehtimaan harjoittelun tukitoimista kuten levosta, lihashuollosta ja laadukkaasta ravitsemuksesta.

600px-ykakatemia3.jpg

Yläkouluakatemiassa otetaan ensi askeleet urheilijaksi kasvamiseen harjoitusmäärien kasvamisen myötä. Harjoittelumäärä kasvaa kahteen harjoitukseen päivää kohden, joten nuori urheilijan alku saa ensimmäiset kosketukset suurempaan harjoitusmäärään. Tällä valmistetaan pelaajia myös yläkouluiän jälkeiseen B-juniori-iän suurempaan harjoitusmäärään.

600px-ykakatemia5.jpg

Yksi selkeä teema yläkouluakatemian jäillä on pelaajan kyky tehdä maaleja. Vahvistamme laukausta erilaisilla maalinteko ja laukaisu harjoitteilla. Suomikiekon yksi selkeistä tavoitteista on kehittää kykyä tehdä maaleja. Hyvä laukaus edistää maalintekoa pelissä.

600px-ykakatemia2.jpg

Pyrimme yhdessä luomaan selkeän kuvan urheilijan kokonaisuudesta. Onko hänellä puutteita tai vahvuuksia pelillisissä asioissa vai onko vahvuuksia tai heikkouksia lajitaidoillisissa asioissa. Hyökkäys- ja puolustuspeli ja kiekoton ja kiekollinen rooli. Lajitaidot luistelu, laukaus, kiekonkäsittely, syöttäminen ja kamppailupeli.

600px-ykakatemia4.jpg

Yläkouluakatemian jäillä on tarkoitus myös syventää urheilijan ja valmentajan välistä suhdetta. Harjoittelu ryhmät ovat pienempiä, joten valmentaja pääsee lähemmäksi yksilöä. Tarkoituksena yläkouluakatemian jäillä on päästä vuorovaikutukseen harjoittelijan ja valmentajan välillä. Keskustellaan omista vahvuuksista ja heikkouksista. Tällä saadaan molemminpuolinen ymmärrys harjoittelusta ja sen vaikutuksesta. Pelaaja pystyy ottamaan itse vastuuta omasta harjoittelusta ja tiedostamaan omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

600px-ykakatemia6.jpg

Kuluvalla kaudella yläkouluakatemian harjoitusajat ovat:

  • maanantai klo 14.45-15.45
  • keskiviikko klo 14.45-15.45
  • torstai 14.45-15.45.

Yläkouluakatemian harjoitukset pitää Junnuhokin taitovalmentaja Janne Leppänen.

Lisätietoja yläkouluakatemiasta saat Jannelta:

Janne Leppänen 045 2023654 taitovalmentaja@junnuhokki.fi