Toisen asteen akatemia

2akatemia.jpg

Haluatko yhdistää jääkiekkoilun ja toisen asteen koulutuksen? Opiskella ammattiin tai suorittaa ylioppilastutkinnon ja harjoitella tavoitteellisesti kehittyäksesi jääkiekkoilijana?  Toisen asteen akatemiassa Kajaanissa pystyt näihin asioihin yhtä aikaa. Kajaanin Junnuhokki, Vuokatti-Ruka urheiluakatemia, Kajaanin lukio sekä Kainuun ammattiopisto tekevät tämän mahdolliseksi toisen asteen akatemian avulla.

Toisen asteen akatemiassa yksilöpainotteisen harjoitelun tavoitteena on paneutua omien lajitaitojen kehittämiseen ja jatkaa matkaa kilpaurheilijaksi. Kajaanin urheiluakatemian valmennus tarjoaa toisen asteen opiskelijoille erinomaiset harjoittelumahdollisuudet. Akatemiaharjoituksia järjestetään kolme kertaa viikossa, lisäksi joukkueen ( B-Nuoret ja A-Nuoret ) harjoituksia on 3-4 kertaa viikossa. 

Harjoittelu perustuu henkilökohtaisten liikunnallisten taitojen ja lajitaitojen harjoitteluun. Valmennuksella pyritään nostamaan yksittäisen urheilijan tasoa ja luomaan paremmat edellytykset jokapäiväiseen harjoitteluun ja harjoitusmäärien kasvattamiseen. Aamuharjoitusten pääpaino on aina yksilön kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Akatemiatoiminnan tarkoitus on mahdollistaa riittävät lajiharjoitusmäärät tavoitteellisille urheilijoille.

jaahalli-sisalta.jpg

Oppilaitokset, jäähalli ja asuntolat lähekkäin

Kajaanin lukio, Kainuun ammattiopisto, asuntolarakennukset, Kajaanin jäähalli ( ja kesällä 2019 valmistuva harjoitusjäähalli ), Vimpelin urheilukenttä sekä Vimpelin ulkoilualue pururatoineen ovat sijainniltaan erinomaiset akatemiaopiskelijoiden kannalta. Matkaa on pisimmillään lukion ja jäähallin välillä 1.2 kilometriä ja kaikki paikat ovat noin kilometrin kokoisen ympyrän sisällä. Liikkuminen kävellen tai pyörällä koulun, harjoitusten ja asuntolan välillä on helppoa ja nopeaa. Ja ennenkaikkea myös edullista.

akatemia-kartta.jpg

Mitkä koulutusalat ovat mukana akatemiassa?

  • Kajaanin lukio
  • Kainuun ammattiopiston kaikki koulutusalat ( KAO )

Urheilusta osaamispisteitä ammattiopistossa?

Kainuun ammattiopistossa ( KAO ) on yhtenä valinnaisena ammatillisena tutkinnonosana Urheiluakatemiavalmennus (15 osp). Tutkinnonosa suoritetaan omassa urheiluseurassa työssäoppimisena, jossa näytön arvioijina toimivat henkilökohtainen valmentaja tai joukkueen päävalmentaja, opiskelija itse ja oppilaitoksen edustaja. Keskeisessä roolissa on urheilijana kasvaminen, valmentautumisen suunnitelmallisuus ja kyky arvioida ja raportoida valmentautumista suullisesti ja kirjallisesti. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan haetaan erillisellä haulla, ja joukkuelajeissa voi olla pääsykoe.

Ammatillisen tutkinnonosan lisäksi urheiluakatemiasta voi opintoja saada vapaasti valittaviin opintoihin (10 osp) ja yto-opintoihin (jopa 10 osp).

Urheilusta kurssisuorituksia lukiossa?

Kajaanin lukion opiskelijat jotka osallistuvat Vuokatti-Ruka urheiluakatemian valmennusryhmiin, saavat yhdeksän ( 9 ) soveltavaa liikunnan kurssia.

joukkueet.jpg

JunnuHokin B-Nuoret ja Hokin A-nuoret

Jääkiekon akatemiaurheilijat Kajaanissa pelaavat Kajaanin JunnuHokin B-nuorissa ja Hokin A-nuorissa. Tällä hetkellä molemmat joukkueet pelaavat Mestis-karsinnoissa. Kainuulainen pelaajapolku mahdollistaa pelaamisen Kajaanin Hokin edustusjoukkueessa saakka, tälläkin hetkellä Hokin joukkueesta löytyy pelaajia jotka ovat käyneet JunnuHokin ja Hokin kautta akatemiapolun läpi kokonaan.

Miten akatemiaan pääsee?

Opiskelupaikan hakeminen tapahtuu oppilaitoksen ohjeiden mukaan. Joukkueisiin on keväisin TryOut-tapahtumat. Kun saat opiskelupaikan akatemiatoiminnassa mukana olevasta oppilaitoksesta ja pelipaikan JunnuHokin B-nuorista tai Hokin A-nuorista, pääset opiskelemaan ja kehittymään kiekkoilijana yhtäaikaa!

Hakuinfo Kainuun ammattiopisto ( KAO )

Hakuinfo Kajaanin lukio:


kimmopieni2.jpg

Lisätietoja akatemiatoiminnasta antaa JunnuHokin valmennuspäällikkö Kimmo Happo:

  • puhelimella: 044 597 2346
  • sähköpostilla: kimmohappo@hotmail.com

kajaani-lukio-logo.png

Kajaanin lukio

https://www.kajaaninlukio.fi/

kao-logo.png

Kainuun ammattiopisto ( KAO )

https://www.kao.fi/

vuokatti_ruka_logo.png

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/

pikkulogo-junnuhokki.png

JunnuHokki B-nuoret

https://www.junnuhokki.fi/joukkue2791

edustus-logo.png

Hokki A-nuoret

https://www.hokki.fi/a-juniorit/