Kajaanin urheiluakatemia

Näillä sivuilla on Kajaanin urheiluakatemian viikko-ohjelmat ja muut tarvittavat tiedot akatemiatoiminnasta

Akatemiatoimintaa pyöritetään kolmella koulutusasteella.

Aloittelevat akatemialaiset ovat peruskoulun 7.-9. luokan oppilaita. Ensimmäisellä asteella opetellaan harjoittelemaan säännöllisesti ja huolehtimaan sekä harjoittelusta että harjoittelua tukevista toimista kuten llihashuollosta, levosta ja laadukkaasta ravinnosta. Akatemiatoimintaa on pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, 1,5h kerrallaan eli akatemian avulla harjoitusmäärät lisääntyvät merkittävästi verrattuna pelkkään joukkueharjoitteluun.

 

Toisella asteella akatemiatoiminnassa ovat lukion ja ammattiopistojen opiskelijat. Yksilöpainotteisen harjoitelun tavoitteena on paneutua omien lajitaitojen kehittämiseen ja jatkaa matkaa kilpaurheilijaksi.

Ensimmäisen ja toisen asteen akatemiasta vastaa Junnu Hokki.

Kolmannen asteen akatemiatoimintaan osallistuvat varusmiehet ja korkeakoulujen opiskelijat, jotka ovat vahvasti matkalla jääkiekkoammattilaisuuteen. Kolmannen asteen akatemista vastaa Edustushokki.

Jääkiekon urheiluakatemiatoiminta Kajaanissa on osa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa

Urheiluakatemiatoiminta on järjestetty jääkiekossa tiiviiksi osaksi Kajaanin Hokin toimintaa. 2. asteen akatemialaiset opiskelevat joko Kajaanin lukiossa tai Kainuun ammattiopistossa.  

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto tarjoaa kuudella eri koulutusalalla laajan valikoiman koulutusohjelmia, laadukasta opetusta ja mahdollisuuksia edetä alansa huippuosaajaksi. Koulutusalat ja –ohjelmat tarjoavat uramahdollisuuksia, oppimisen iloa ja johtavat suoraan käytännön ammattiin antaen hyvän pohjan jatko-opiskeluun. Urheilijat hakevat KAO:n opiskelijaksi yhteishaun kautta. Urheiluakatemia järjestää hakijoille pääsykokeen. Akatemiavalmennus on mahdollista seuraavilla aloilla: liiketaloudessa(merkonomi), sosiaali- ja terveysalalla (lähihoitaja) sekä turvallisuusalalla (turvallisuusvalvoja).

 

Kajaanin Lukio

Kajaanin lukio on oppilasmäärältään Kainuun suurin lukio. Urheilijoiden on mahdollista hakea Urheiluakatemian valmennusryhmiin Kajaaniin ja osallistua lajivalmennukseen oman lukujärjestyksen puitteissa. Akatemiaharjoittelusta on mahdollista saada hyväksilukuja opintoihin.

VALMENNUS

Akatemiavalmennus tarjoaa urheilijoille paikallisesti hyvät harjoittelumahdollisuudet. Edellytykset harjoitusmäärän ja laadun kehittämiseen luodaan yhdessä Kajaanin Kaupungin, Vuokatti-Ruka urheiluakatemian ja Kajaanin Hokin kanssa.   Urheilijoiden valmennuksesta sekä valmennuksen kehittämisestä vastaavat Kajaanin Hokin ja Vuokatti-Rukan akatemian valmentajat. Päävastuu lajiharjoittelusta kaudella 2016-2017 on toisella asteella  Kimmo Hapolla, kolmannella asteella Antti Turusella ja yläkoulussa Janne Leppäsellä.


HARJOITTELU

Kajaanin Urheiluakatemian tavoitteena on luoda huipulle tähtääville nuorille ja urheilijoille korkeatasoiset ja monipuoliset päivittäisharjoittelumahdollisuudet. Toisen ja kolmannen asteen valmennusryhmiin kuuluu n. 30 pelaajaa. Pääosa pelaa Kajaanin Hokin A- ja B junioreissa, muutamia on edennyt Hokin Mestis -joukkueen pelaajiksi saakka.

Harjoittelu tapahtuu kahdessa ryhmässä aamuisin kolme kertaa viikossa ja iltaisin joukkueharjoituksissa  3-4 kertaa viikossa riippuen pelirytmistä ja rasituksesta. 

Harjoittelu perustuu henkilökohtaisten liikunnallisten ja lajitaitojen harjoitteluun. Valmennuksella pyritään nostamaan yksittäisen urheilijan tasoa ja luomaan paremmat edellytykset jokapäiväiseen harjoitteluun ja harjoitusmäärien kasvattamiseen. Aamuharjoitusten pääpaino on aina yksilön kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Akatemiatoiminnan tarkoitus on mahdollistaa riittävät lajiharjoitusmäärät tavoitteellisille urheilijoille.

 

Akatemiatoiminnan tavoitteet:

1. Itsensä tuntevaksi urheilijaksi kasvaminen 2. henkilökohtaisten lajitaitojen kehittyminen 3. fyysisten ominaisuuksien kehittyminen 4. harjoitusmäärien lisääminen

Akatemiatoiminta tukee nuoria yhdistämään opiskelun ja harrastamisen.

 

Hakeminen

Kevään yhteishaku lukuvuodelle 2016-2017 on päättynyt. Vaikka olisit hakenut opiskelupaikkaa muualta kuin Kajaanista, mutta haluaisit liittyä mukaan akatemiaan ja Hokin joukkueeseen, avustamme sinua koulupaikan vahtamisessa Kajaaniin. 

Kajaanin lukio

Hakeminen Kajaanin lukioon tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 24.2. – 17.3.2016. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka toimitetaan Sotkamon lukioon (Markkinatie 1, 88600 SOTKAMO) 17.3.2016 mennessä. Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuun aikana. Valitut urheilijat ovat mukana samoissa valmennusryhmissä ammattiopiston urheilijoiden kanssa.

Tarkempia tietoja Kajaanin lukion sivuilla.

Kainuun ammattiopisto

Hakeminen Kainuun ammattiopistoon valitsemallesi koulutusalalle tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 24.2. – 17.3.2016. Vuokatin ja Kajaanin toimipisteisiin hakevien on lisäksi täytettävä erillinen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka toimitetaan Sotkamon lukioon (Markkinatie 1, 88600 SOTKAMO) 17.3.2016 mennessä. Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuussa. Kuusamon toimipisteeseen opiskelijaksi hakeutuvat alppi- ja freestylehiihtäjät hakevat oppilaitokseen yhteisvalinnan kautta ja lisäksi erillisellä hakemuksella Rukan alppikouluun.http://www.rukanalppikoulu.fi/opiskelu/hakeminen/hae-rukan-alppikouluun

Ampumahiihdon, maastohiihdon, yhdistetyn, lumilautailun ja pesäpallon valmennus tapahtuu Vuokatissa, Sotkamossa. Alppihiihdon sekä freestylen valmennus on Rukalla, Kuusamossa, ja jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn lajivalmennus Kajaanissa. Kainuun ammattiopiston opiskelijat harjoittelevat samoissa lajiryhmissä ja samoilla suorituspaikoilla Vuokatissa Sotkamon urheilulukion ja Kajaanissa Kajaanin lukion opiskelijoiden kanssa. Valmennusta on lukujärjestyksessä tavallisesti kuusi viikkotuntia. Urheilupainotteinen ammatillinen koulutus onnistuu matkailualan koulutuksessa Vuokatissa sekä liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan (hyvinvointialan) ja turvallisuusalankoulutuksissa Kajaanissa.Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipisteen koulutusmahdollisuudet löydät tästä.

Tarkempia tietoja KAO:n sivuilta.

Lisätietoja urheiluoppilaitoshakuun liittyen:

http://www.sport.fi/huippu-urheilu/urheilijat/urheilijoiden-opiskelumahdollisuudet/urheiluoppilaitoshaku-2016

 

Mikäli olet kiinnostunut jääkiekon urheiluakatemiasta ja haluat tulla tutustumaan toimintaan jo ennen yhteisvalintaa, ota rohkeasti yhteyttä Kimmoon.

Lisätietoja, Valmennuspäällikkö Kimmo Happo, 044 597 2346, kimmohappo@hotmail.com