Amazing Race

Nimensä mukaisesti Amazing race on ennen kokematon seikkailu. Siinä tarvitaan seuraavia taitoja: muistia, älyä, kädentaitoja, voimaa, nopeutta, ketteryyttä ja sinnikkyyttä.

Leirin päätteeksi Amazing Race seikkailun voittaja joukkue palkitaan Discon yhteydessä.

 Tarvitset ulkoliikuntaan sopivat vaatteet. Lapset suorittavat seikkailun ulko- ja sisätiloissa.

Parkki

Parkissa voi scootata, rullalautailla, rullaluistella, ajaa polkupyörällä ja pomppia pomppulinnassa hyvän musiikin tahdissa.

Helmeri Pirinen on päivän tähtivalmentaja, joka näyttää ja ohjeistaa Scoottausta. 

Parkkiin oma väline mukaan. Kypärä on pakollinen ja Kyynär- ja polvisuojat ovat suositeltavia.

Parkour

Parkkour on tehokasta ja hallittua etenemistä suorinta ja nopeinta reittiä kahden pisteen välillä olosuhteista riippumatta.

Ville Lotvonen on päivän tähtivalmentaja, joka näyttää ja ohjeistaa Parkouria. 

Parkouria tulee esittelemään Parkour ammattilainen, joka on alansa huippuosaaja. Parkourissa on hyvä olla ulko- ja sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet.

Katusähly

Katusählyä  opetellaan erilaisin pelein ja leikein. Oma sählymaila on hyvä olla mukana. Ulkoliikuntaan sopivat vaatteet. 

Disco

Disco kokoaa kaikki lapset yhteen leirinpäätteeksi. Discossa tarjolla hyvää musiikkia, joka varmasti saa menojalan vipattamaan. Discossa on asukisa ja parhaat puvut palkitaan. 

Kajaani Dance tulee ohjeistamaan Disco- ja Street-tanssia. Vedetään huiput bileet tanssin merkeissä.

Discon on kioskista on mahdollisus ostaa herkkuja. 

Kioskin hinnasto julkaistaan leirin alkaessa. Sopiva raha on 5-10 € 

Keppihevostelu

Nimensä mukaisesti nyt saa hevostella. Kajaani Hallin pihalla on hyvä maasto järjestää keppihevosille esterata, jota laukata hevosen kanssa. Oma keppis mukaan tai paikan päältä lainahevonen.  

Paikan päällä on poni ja suomen  hevonen. Näitä pääsee silittämään ja hevosajelulle. 

Ulkoliikunta vaatetus ja hevosille porkkanoita. 

Uinti

Virkistävä uimaretki Kaukaveteen. Ota mukaan uima-asu ja pyyhe. Uimahallilla on Wipit seikkailurata. Uimahallissa on seikkaulurata veden päällä, jossa leiriläiset pääsevät seikkailemaan.

Untiretki ei vaadi uimataitoa. Leikit järjestetään uimarin tason mukaan.

Liikennepuisto

Lapset tutustuvat Kajaanin liikennepuistoon ja tieliikenne sääntöihin. Liikennepuistossa ajetaan polkuautoilla, jotka tulevat liikennepuiston puolesta. Liikennepuistossa voi myös ajaa omalla polkupyörällä. Polkupyöräilijälle on kypärä pakollinen. 

Frisbeegolf

Frisbeegolf järjestetään Lehtikankaan puistossa. Sieltä löytyy lapsille sopiva rata, jossa on helppo ja turvallinen järjestää frisbeegolf pelit.

Omat kiekot mukaan ja laita kiekkoon nimi+puhelinnumero. Kiekkoja voi myös lainata järjestäjältä.

Frisbeegolf kentälle kuljetaan polkupyörällä, joten kypärät päähän. 

SISÄPELIT

Sisäpelit pitävät sisällään erilaisia pelejä, liikuntamuotoja ja kisailuja Kajaani Hallin sisätiloissa. Varustusuksen on hyvä olla t-paita, sortsit ja sisäpelikengät