U8-U15 –juniorit kilpailevat aluesarjoissa tai muissa ikäluokalle suunnatuissa SJL:n sarjoissa. U8-U14 joukkueissa tuloksellisia kilpailullisia tavoitteita ei seuran puolelta aseteta. Kuitenkin voittoja ja tappioita tarvitaan toiminnan jatkuvuuden ja mielekkyyden ylläpitämiseksi.  

Pelaajien osalta Leijonanpolku alkaa U15 ikäluokasta. Tästä alkaen tavoitteena on saada pelaajia Pohjola-leirille ja sitä kautta tarjota heille pääsyä ikäkausimaajoukkueisiin. 

Varsinaiset kilpailulliset tavoitteet asetetaan joukkueille U15 ja sitä vanhemmille ikäluokille. U15, U16, ja U18 -joukkueissa on tavoitteena joukkueen kilpailullisen menestyksen avulla pelaajien kehittäminen ja kasvattaminen kilpaurheilua varten. Tavoitteen saavuttamiseksi pyritään pelaamaan mahdollisimman korkealla sarjatasolla resurssit huomioiden. Päätöksen joukkueen sarjatasosta tekee valmennuspäällikkö yhdessä valmennusjohdon kanssa. Pyrimme kehittämään pelaajia Kainuun edustusjoukkueisiin ja ammattilaisiksi kansalliselle ja kansainväliselle huipulle asti. 

Matalankynnyksen toiminta seurassamme antaa mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa sitoutumatta varsinaisiin seuran velvoitteisiin aina 15-vuotiaaksi asti. Toiminnan tavoite on tarjota hauska harrastus mahdollisimman monelle kajaanilaiselle edullisesti.